perjantai 23. elokuuta 2013

New York Cheese Cake.

Halusin testata jotain ihan uutta reseptiä, kuten aiemmassa tekstissäni kerroin. Jotenkin tämä New York Cheese Cake on vain jäänyt testaamatta, ja nyt jälkikäteen se on harmi - oli meinaan sen verran herkullista. Päätin avata kakun heti perjantaiaamun aamupalan yhteydessä, ja hyvin se taisi maistua myös siskolleni. Makeaa oli, mutta suussa sulavaa ja ajatukset jo erilaisin variaatioin tulvivat mieleeni. Ainakin noiden mustikoiden kanssa tämä toimi oikein hyvin! Testaa sinäkin vai onko kenties jo tuttu?



Pohja:

150g digestive keksejä
150g Bastogne keksejä
150g voita

Täyte:

600g maustamatonta tuorejuustoa
2½dl turkkilaista jugurttia
1dl sokeria
1dl maissitärkkelystä
2tl vaniljasokeria
3 munaa
1dl vispikermaa
200g Panda valkosuklaata
1½dl mustikoita

Hienonna keksit tehosekoittimessa ja lisää sulaneen voin joukkoon. Painele irtoreunavuoan (n.24cm) pohjalle.
Paista pohjaa uunissa 175asteessa n.10minuuttia ja
anna jäähtyä hetken. Vatkaa tuorejuustot ja jugurtti
kulhossa sileäksi. Lisää sokerit ja maissitärkkelys. Lisää munat yksi kerrallaan sekä viimeisenä vispikerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää täytemassaan mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle mustikat. Paista kakkua uunin keskiosassa n.40minuuttia, mikäli kakku alkaa tummumaan liikaa - laita folio vuoan päälle. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä 30minuuttia uunin jälkilämmössä.

Kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä tai antaa hyytyä n.8tuntia, parhaimmillaan nautittuna suoraan jääkaapista. :)




Kakku oli mielestäni aika helppokin valmistaa, ainoastaan uunissa paistoajat olivat aika pitkiä mutta muuten valmistaminen oli yksinkertaista. Itselläni on tapana olla perfectionisti (niinkun kaikessa) myös leivonnassa ja joskus tahtoo hermot kiristyä, mutta tämän kakun kanssa työskentely oli leppoisaa. Kakku on melkoisen korkea, eikä kovin suuria paloja yksinkertaisesti pysty kerralla nauttimaan joten luulen että tämän kakun syömisessä saattaisi kaivata lisäsuita. Mikäli kahvihammasta kolottaa ja kakkukin maistuisi - tervetuloa ;)

7 kommenttia:

  1. Uuuuh, nammmmm! :P Täydellinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, oli kyllä aika täydellinen koostumus vaikka sanonkin. ohje siis oli toimiva! :)

      Poista
    2. Saatan hieman suunnitella tuosta gluteenitonta versiota... :P

      Poista
    3. Ehdottomasti, pohjaan gluteenitonta keksiä esimerkiksi. Voin suositella suunnittelun sijasta toimeen ryhtymistä, et tuu pettyy :P

      Poista
    4. Voi olla et toteutus tapahtuu sit kun seuraavan kerran meen äitin luo tai muualle missä on muitakin kuin minä ite mukana siinä syömähommassa :D

      Poista
    5. Joo, hyvä päätös. Nimimerkillä iso kakku kaapissa :)

      Poista
    6. Nimimerkillä mulla ei olis kovin kauan :D

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3