sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Boulevard Haussmannin tavaratalot.

Pariisin on toinenkin tunnettu katu, shoppailukatu, nimeltään Boulevard Hausmann. Tällä kadulla sijaitsee kaksi valtavaa tavarataloa, Galeries Lafaytte ja Printemps. Shoppailuholistin paratiiseja kumpikin?


Galeries Lafaytte on kahdeksan kerroksellinen sekä Ranskan suurin tavaratalo, mutta ei Printempskaan ole paljon pienempi. Molemmat olivat valtavia tavarataloja monine kerroksineen, ja erillisine rakennuksineen. Erikseen oli rakennukset naisille ja miehille, sekä kodin tarvikkeille. Ja kerroksia oli ja riitti. En tiedä, olisiko näissä tavarataloissa saanut kulumaan päiviä mikäli olisi halunnut joka kerroksen koluta nurkasta nurkkaan. Me tehtiin lähinnä sellainen "vilkaisukierros", jotain pieniä kotiinviemisiä kotiutettiin. Ihmetystä aiheutti se, että esimerkiksi Printempsillä ei myyty laisinkaan lastenleluja, vain nallekarhuja. Puolestaan Galerie Lafayttella leluosasto oli myös suuri, valikoimaa riitti ja toinen toistaan upeampia lastenvaatteita.


Galeries Lafayette Hausmann on avattu vuonna 1896. Tässä rakennuksessa riitti korkeutta ja kerroksia. Kyseessä on myös ranskan suurin tavaratalo. Rakennuksessa oli liukuportaita ja hissejä, sekä osastot kiersivät kerroksittain rakennuksen ympyrämallin ympäri. Sisältä tavaratalo on aika uskomattoman näköinen. Aika ylellinen.
Harvemmin minua jännittää nojailla kaidetta vasten tms, mutta täällä minua todelalkin hirvitti. Vaikka jos kuvaa katsoo tarkasti niin näkee että kaiteen ja minun välissä on myös tuollainen lasinen / muovinen seinämä. Silti korkealla pelotti tuo avoin keskusta sekä näkymä allaolevista kerroksista. 


Macaronspisteitä oli kerrassaan kummassakin tavaratalossa, sekä myös Laduréen myymälät oli Printempsin yhteydessä. Bongasin myöskin macaronsin muotoisia käsisaippuoita ja ne oli itse asiassa pakattu lähes identtisesti syötävien macaronsien kanssa. Upeita, kauniita.


Kaksi selkeästi pitkämittaisinta jonoa löytyivät kahden liikkeen edestä, sekä Chanelin että Louis Vuittonin. Ja minä kun olisin halunnut kummassakin käydä. Liikkeisiin ei yleisesti ottaen otettu kuin x määrä asiakkaita kerralla, ja muut jonottivat kiltisti pitkän aikaa jonossa päästääkseen sisälle. Ja siis nämä liikkeet löytyivät kauppakeskuksien sisältä. Emme jääneet odottelemaan jonoihin, vaan kiertelimme ja tutustuimme tavaratalojen valikoimaan - vierailimme Champs Élyseen Louis Vuitton liikkeessä kylläkin. Mutta seuraavalla kerralla olen varmasti valmis jonottamaan näissäkin tavarataloissa, kun vain on shoppailubudjettikin kunnossa.Printemps sijaitsee samalla kadulla Galeries Lafaytten kanssa. Paljon samaa kummassakin, mutta paljon myös erilaista. Pelkästään jo sisäänmenon katto oli upeannäköinen kukkakokonaisuudessaan valoilla viimeisteltynä, hämärässä tämänkin näky olisi ollut varmasti vielä vaikuttavampi. Kummassakin tavaratalossa voit valmistautua näyttämään laukkusi sisällön turvamiehille, joita muuten riitti.
Ihastuttava Laduréen macaronsmyymälä sijaitsee tosiaan Printempsillä, tarkalleenottaen muistaakseen kummassakin päässä muotirakennusta on myymälät. Näissä ei ollut mahdollisuutta istahtaa kahvikupillisen kanssa, vaan take away- periaatteella toimivia myymälöitä. Myös kynttilöitä, pieni astiavalikoima sekä avaimenperiä oli myös myynnissä.


Jaksoin ihastella esillepanoja, ja sitä valtavaa valikoimaa kummassakin tavaratalossa. Esimerkiksi tämä allaoleva kuva on lastenosastolta, lapsille omia käsilaukkuja. Esteetikkona melkein pakko oli koskettaa noitakin ihania laukkuja, olisin huolinut vaikka itsellenikin tuollaisen käsilaukun.

Olen ihastellut Chloén laukkuja tässä kesällä muotilehdissä sekä erilaisissa nettikaupoissa. Tällä kertaa ihastuin vain enemmän Chloén laukkuihin, ja olihan melkoinen esillepanokin tehty tästä trendilaukusta. Mallista riippuen laukkujen hinnat liikkuivat keskimäärin 1000 euron molemmin puolin. Toisaalta jos olisin ollut vailla uutta lompakkoa, olisin mieluusti kelpuuttanut YSL rahapussinkin.Mutta ehdottomasti olen sitä mieltä, että Pariisi on shoppailukaupunkina aikamoinen. Ainakin valikoimaa on kerrakseen, ja jos ylimääräisiä matkapäiviä vain löytyy, niin voisin vinkata käyttämään yhden sellaisen outlet-kylään tutustumiseen, La Valleé Villageen. Gant, Gucci, Givenchy, Burberry, Boss, Lacoste, Valentino - muutamia brändejä mitä kylästä löytyy. Olen yrittänyt omassa mielessäni miettiä, että olisiko seuraava kaupunkikohde shoppailumielessä Pariisi vai Lontoo? Kummassakin on sitä jotakin, eikä kumpikaan ole hintatasollisesti luxustuotteissa juuri yhtään Suomea edullisempi. Ja kummankin kaupungin suhteen on shoppailubudjetin oltava ehdottoman kunnossa. Mutta jos haluaa ihastella arkkitehtuuria, kaupungin elävyyttä sekä paikallisia herkkuja - saattaisin jopa kallistua Pariisin puoleen. Mutta se sellainen shoppailukaupunkireissu on sitten "tyttöjen reissu", kuten mieheni tapasi sanoa ilmoittaessaan ettei ole tullut Pariisiin shoppailemaan. Mutta nuo omatkin shoppailumieltymyksien hintatasot tuppaavat vuosi vuodelta nousemaan, joten ihan ensi vuonna en taida olla menossa mihinkään shoppailureissulle - ellei se lottovoitto nyt sattuisi tulemaan. Mutta sen todennäköisyys taitaa olla aika huono.

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Kyllä näkyy Pariisin luksus ja näyttävyys. Paljon katseltavaa ja nähtävää moneksi kerraksi. Tuolla saisi lompakon tyhjenemään helposti :)

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia!! Tuntuu ihan kun itse pääsisi itse pienelle Ranskan matkalle näiden kuvien välityksellä.

  Sanna/vanharakkaus blogista

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia aaapua! Mä olen käynyt La Valee Villagessa Pariisissa ja samaten Bicester Villagessa Lontoon lähellä. Molemmat ovat olleet erittäin hyviä ja molemmat kaupungit ihania. En kyllä osaisi valita suosikkiani, tosin Pariisin koin vaan parin päivän ajan, Lontoon vähän kauemmin,. Mutta aika jännä myös tuo jono! Juuri Tokiosta kotiutuneena näin varmaan 10 Chanelin ja LV:n liikettä, mutta kaikkiin pääsi sisään heti!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3